KIVO i media

HT
2018-01-27

Lyckad satsning för att minska arbetslösheten

Kommunalrådet och arbetsförmedlingens chef pekar på tydliga framgångar i deras samarbete. Därför skriver de nu på för ytterligare en period med riktade insatser för att sänka arbetslösheten.

Länk till artikeln: (Bildfil i jpg-format)
https://www.kivometoden.se/bildartiklar/DUA.jpg

YA-delegationen
2017-06-30

Reportage om KIVO-metoden

Vård och omsorg står inför stora rekryteringsutmaningar, samtidigt som de traditionella rekryteringsvägarna har visat sig vara otillräckliga för att täcka det framtida arbetskraftsbehovet. KIVO-metoden är ett verktyg som stöttar arbetsgivarna i deras arbete med att klara branschens framtida kompetensförsörjning.

Länk till artikeln:
http://www.ya-delegationen.se/kivo-metoden/


Dagens samhälle
#25 2017

Aktiv språkträning kortar vägen till jobb

Nyanlända, även analfabeter, kan bli skickliga medarbeterare i vård och omsorg om matchning och språkträning förbättras. Hudiksvall tror sig veta hur.
HT
2016-01-10

Hudiksvall får EU-miljoner till vårdutbildning för utlandsfödda: "Vi behöver anställa fler"

Projektet som ska få utlandsfödda att snabbare komma in i arbete inom vård och omsorg kallas KIVO. Hudiksvalls kommun har fått 12,5 miljoner kronor från EU och 1 miljon kronor från Region Gävleborg för att driva projektet.

Länk till artikeln:
http://www.helahalsingland.se/halsingland/hudiksvall/hudiksvall-far-eu-miljoner-till-vardutbildning-for-utlandsfodda-vi-behover-anstalla-fler